Aan deze website wordt nog gewerkt!

Algemene informatie

Het ROC biedt hulp bij inburgeringstrajecten en taalcursussen op uiteenlopende niveaus. Er wordt op maat les gegeven in de basisvaardigheden spreken, luisteren, schrijven en lezen. Daarnaast komen de examenonderdelen Kennis van de Nederlandse maatschappij en Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt aan bod. Men krijgt tevens een examentraining en kan gebruik maken van het Open Leercentrum met computers en begeleiding.

Contactinformatie

Activiteiten

Inburgeringsexamen

Het ROC geeft lessen voor inburgering en Nederlandse taal op verschillende niveaus. Voor de inburgering kun je je ook voorbereiden op de examens voor Kennis van de Nederlandse maatschappij en Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Opleiding MBO + Taal

MBO + Taal bestaat uit opleidingen die gericht zijn op het behalen van een mbo-diploma. Speciaal voor mensen met een anderstalige achtergrond of mensen die extra taalondersteuning nodig hebben.

Alfabetiseren in het Nederlands

Deze cursus is voor mensen die een andere taal spreken en niet (voldoende) kunnen lezen en/of schrijven. Leidt op tot niveau Alfa A, Alfa B of Alfa C.

Nederlands als tweede taal (NT2)

Voor mensen die Nederlands als tweede taal willen leren spreken, lezen en/of schrijven of dit willen verbeteren. Leidt op tot niveau A1, A2, B1 of B2.

Staatsexamen Nederlands

Deze cursus is voor mensen die het Staatsexamen NT2 willen halen. Leidt op tot niveau B1 of B2.

Taal en rekenen voor Nederlands sprekenden (particulieren)

De basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen (financiën) komen aan bod. Met veel praktijkvoorbeelden.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Cursusaanbieder of opleidingsinstituut
Vergelijk hulpaanbod