header achtergrond

Algemene informatie

Openbare Bibliotheek

Contactinformatie

Openingstijden

Activiteiten

Invulhulp Belastingaangifte

In de bibliotheek Langedijk hebben we eens per week Informatiepunt Digitale Overheid 13:00-15:00 uur op de woensdagmiddag. De bibliotheek coördineert en faciliteert. Ook in schoolvakanties, dus echt elke week. Getrainde vrijwilligers van diverse organisaties (Wonen Plus Welzijn, Humanitas) geven hulp bij gemeentelijke belastingen. Dit kan gaan om aanvraag ontheffing of alle andere zaken rondom gemeentelijke belastingen. Voor wat betreft de belastingaangifte (jaarlijks in het voorjaar): dan wordt de brief samen gelezen en wordt besproken wat er moet gebeuren. De aanvraag wordt niet met ze ingevuld. Wel wordt voor eventueel benodigde hulp bij de aangifte doorverwezen naar instanties die wel belastingaangifte doen. Er is een doorverwijsdocument waar de vrijwilligers gebruik van maken.

Digisterker

In de cursus Digisterker leert u digitale (overheids)diensten gebruiken, o.a. van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over: • een DigiD aanvragen en gebruiken • informatie zoeken en vinden op websites van de overheid • een toeslag aanvragen • een afspraak maken via een website • uw persoonlijke omgeving gebruiken van overheidsorganisatie, zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid

Klik & Tik

Met Klik&Tik leer je in je eigen tempo typen, e-mailen, veilig internetten of het gebruiken van social media.

Hulpaanbod

Informatiepunt Digitale Overheid

De plek waar je terecht kunt als je vragen hebt over de digitale overheid. Bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen, kinderbijslag enzovoort. Maar ook voor hulp bij het gebruik van mijnoverheid.nl, de werkmap van het UWV of bijvoorbeeld het online betalen van een verkeersboete. Bibliotheekmedewerkers helpen met het vinden van informatie op internet of verwijzen je door naar lokale partners als het nodig is om in te loggen op een website van de overheid.

Walk&Talk in de bieb

Een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen die op zoek is naar (ander) werk elkaar kan ontmoeten. Deel ervaringen, leg contacten en krijg tips van de gastspreker en andere werkzoekenden.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Bibliotheek, Mediatheek
Vergelijk hulpaanbod