header achtergrond

Algemene informatie

We hebben op dit moment een doorstroomfunctie, dus het is nog niet mogelijk om in de bibliotheek te blijven om bijvoorbeeld de krant te lezen, wel om te studeren of werken. Verplichte registratie bij binnenkomst.

Contactinformatie

Toegankelijk

Parkeervoorziening voor personen met een beperking
Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift verdieping
Aangepast sanitair
Voorzieningen voor doven en slechthorenden
Voorzieningen voor blinden en slechtzienden
ITS is toegekend

Hulpaanbod

Digisterker

In de cursus Digisterker wordt uitgelegd hoe digitale (overheids)diensten gebruikt kunnen worden, o.a. van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over: • een DigiD aanvragen en gebruiken • informatie zoeken en vinden op websites van de overheid • een toeslag aanvragen • een afspraak maken via een website • gebruik van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie, zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid

Informatiepunt Digitale Overheid

De plek waar je terecht kunt als je vragen hebt over de digitale overheid. Bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen, kinderbijslag enzovoort. Maar ook voor hulp bij het gebruik van mijnoverheid.nl, de werkmap van het UWV of bijvoorbeeld het online betalen van een verkeersboete. Bibliotheekmedewerkers helpen met het vinden van informatie op internet of verwijzen je door naar lokale partners als het nodig is om in te loggen op een website van de overheid.

Klik & Tik

Meer met de computer doen? Leer het met Klik & Tik in de Bibliotheek. • Klik&Tik de basis: leer stap voor stap typen, e-mailen en internetten. • Klik&Tik het internet op: zoek op internet, bekijk websites en leer bestanden downloaden. • Klik&Tik samen op 't web: leer sociale media kennen en hoe je ze kunt gebruiken. • Klik&Tik veilig online: zeven gouden regels voor veilig internetten.

SWOP Formulierenbrigade Invulhulp

Het spreekuur is uitsluitend op afspraak te bezoeken. Wekelijks is er spreekuur op vrijdag van 9.30-11.00 uur (m.u.v. feestdagen).

Taalinformatiepunt

Het Taalinformatiepunt valt onder het Taalhuis van de bibliotheek. Het is de plaats waar je je inschrijft. Een vrijwilliger zit klaar en beantwoordt vragen over het aanbod van taalonderwijs in de bibliotheek en de omgeving. Bij het Taalpunt zijn computers en er is lesmateriaal om te oefenen. Ook zijn er leesboeken, woordenboeken en taalspellen. Ook Taalvrijwilligers kunnen hier terecht voor tips, informatie en lesmateriaal. Tijdens de lockdownperiode kom je langs op afspraak. Stuur daarvoor een mail naar taalhuis@bibliotheekoostland.nl

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Bibliotheek, Mediatheek
Vergelijk hulpaanbod