Aan deze website wordt nog gewerkt!

header achtergrond

Algemene informatie

De Bibliotheek bestaat uit de vestigingen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. De Bibliotheek heeft duizenden boeken te leen. Ook de nieuwste! Maar ook dvd’s. Is wat u zoekt niet op voorraad? Bestel ze dan gratis uit een andere Bibliotheek. Dat geldt ook voor cd’s en zelfs lp’s. Luisterboeken en e-books zijn makkelijk via de speciale bibliotheekapp te beluisteren. In de Bibliotheek kunt u genieten van heerlijke koffie of thee en zijn er kranten en tijdschriften. Er zijn veel activiteiten. Zie daarvoor https://nijkerk-hoevelaken.op-shop.nl. Wees welkom en voel u thuis!

Contactinformatie

Openingstijden

Hulpaanbod

Zelf Belastingformulieren invullen met hulp

Ga zelf aan de slag met het invullen van uw belastingaangifte of het aanvragen van een toeslag. Komt er u er niet helemaal uit of heeft u vragen dan kunt u terecht bij Sigma Nijkerk (gevestigd in de bibliotheek van Nijkerk).

Digitaal Spreekuur

Elke week kunt u op dinsdagmiddag van 13.30-15.00 uur onder deskundige begeleiding van SeniorWeb en de bibliotheek ontdekken hoe u de iPad of andere tablets, laptop of smartphone slim kunt gebruiken.

Taalhuis

Beter Nederlands praten, lezen en schrijven? Kom naar het taalspreekuur. Een docent van Landstede praat hier met u over uw wensen. Hij overlegt met u wat er mogelijk is.

Klik & Tik

Meer met de computer doen? Leer het met Klik & Tik in de Bibliotheek. • Klik&Tik de basis: leer stap voor stap typen, e-mailen en internetten. • Klik&Tik het internet op: zoek op internet, bekijk websites en leer bestanden downloaden. • Klik&Tik samen op 't web: leer sociale media kennen en hoe je ze kunt gebruiken.

Walk&Talk

De koffiepauze voor werkzoekenden. Maandelijkse bijeenkomst met een inleiding door een deskundige over relevante onderwerpen en aansluitend ontmoeting en uitwisseling van ervaringen met cv's en solliciteren.

Digisterker

In de cursus Digisterker wordt uitgelegd hoe digitale (overheids)diensten gebruikt kunnen worden, o.a. van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over: • een DigiD aanvragen en gebruiken • informatie zoeken en vinden op websites van de overheid...

Taalcafé

Wilt u beter Nederlands leren praten? Kom dan naar het Taalcafé in de bibliotheek van Nijkerk. U kunt daar praten met vrijwilligers van de bibliotheek. Het Taalcafé is bedoeld voor mensen die aan het inburgeren zijn, en voor mensen die hun Nederlands bij willen houden. Aanmelden is niet nodig.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Bibliotheek, Mediatheek
Vergelijk hulpaanbod