header achtergrond

Algemene informatie

Bibliotheekvestiging in Venray van de stichting BiblioNu.

Contactinformatie

Hulpaanbod

Digisterker

Leer stap voor stap veilig informatie te vinden en digitaal zaken te doen met de overheid. Aan de orde komen bijvoorbeeld een DigiD gebruiken en de websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente. De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Horst aan de Maas en Venray die kunnen omgaan met een computer. Kosten € 20,00 per persoon voor het cursusboek.

Informatiepunt Digitale Overheid

De plek waar je terecht kunt als je vragen hebt over de digitale overheid. Bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen, kinderbijslag enzovoort. Maar ook voor hulp bij het gebruik van mijnoverheid.nl, de werkmap van het UWV of bijvoorbeeld het online betalen van een verkeersboete. Bibliotheekmedewerkers helpen met het vinden van informatie op internet of verwijzen je door naar lokale partners als het nodig is om in te loggen op een website van de overheid.

Klik&Tik

Klik & Tik is een online oefenprogramma waarmee met behulp van korte video's basisvaardigheden zoals websites bekijken, e-mailen en downloaden uitgelegd worden. Speciaal voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is gratis in de bibliotheek te volgen.

Tabletcafé

Elke eerste maandag van de maand van 15.00 tot 17.30 uur. Een samenzijn van enthousiaste gebruikers van smartphone, tablet of e-reader. Vrijwilligers geven uitleg, maar deelnemers kunnen ook elkaar helpen. Tips voor het bezoek: neem het eigen (werkende) apparaat mee en zorg ervoor dat deze is opgeladen. Neem ook gebruikersnaam en wachtwoord mee. Dit is handig bij het installeren van nieuwe apps.

Walk&Talk

Onder het genot van een (gratis) kopje koffie of thee kunnen werkzoekenden van gedachten wisselen over hun zoektocht naar werk. Er zijn wisselende onderwerpen en gastsprekers. Enthousiasme is het gevoel dat overheerst bij de deelnemers. De laagdrempeligheid wordt als prettig ervaren. Ook het sparren met lotgenoten is leuk. Men zit tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Bibliotheek, Mediatheek
Vergelijk hulpaanbod